Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Te koop
Spuikade 1 in Geervliet 3211 BG

Spuikade 1

3211 BG Geervliet
Vraagprijs € 465.000,- k.k.
Bel of mail ons
0180332222

Omschrijving

Wie droomt er niet van om in een eeuwenoude molen te wonen. Deze zogenaamde korenmolen ligt in het mooie en rustige plaatsje Geervliet. De molen is de laatste perioden als restaurant in gebruik geweest maar biedt door het grote aantal beschikbare vierkante meters (206 m²) diverse mogelijkheden om omgebouwd te worden tot woonhuis. Bovendien beschikt het geheel over een groot parkeerterrein welke...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1851 Woonoppervlakte 206 m² Aantal kamers 2
Lees meer

Omschrijving

Wie droomt er niet van om in een eeuwenoude molen te wonen. Deze zogenaamde korenmolen ligt in het mooie en rustige plaatsje Geervliet. De molen is de laatste perioden als restaurant in gebruik geweest maar biedt door het grote aantal beschikbare vierkante meters (206 m²) diverse mogelijkheden om omgebouwd te worden tot woonhuis. Bovendien beschikt het geheel over een groot parkeerterrein welke als tuin kan worden ingericht. Het gehele perceel heeft een oppervlakte van 1.130 m².

De artist impressions geven u een beeld van de vele mogelijkheden voor een nieuwe indeling.

Enige geschiedenis van de molen:
De Bernisse Molen is gebouwd op een voormalige verdedigingstoren, waarvan de schietgaten nog zichtbaar zijn. Al in 1383 werd een molen gebouwd op de stadsmuur. De huidige stenen molen dateert van 1851 en was tot 1947 in bedrijf. In 1949 en in 1984 is de Bernisse molen gerestaureerd. De huidige eigenaar heeft een groot deel van de molen betrokken bij het in de molen gevestigde restaurant. Hoewel de twee koppels maalstenen in de molen aanwezig zijn, is de molen niet meer maalvaardig. Desondanks wordt de molen nog steeds jaarlijks voor een periode van 25 dagen in werking gehouden. Het geheel is aangemerkt als Rijksmonument.

Begane grond:
Entree, toiletten, voormalige eetzaal, keuken en bar in de kern van de molen.

1e verdieping:
Bereikbaar middels een wenteltrap, open ruimte en berging welke toegevoegd kan worden aan de woonoppervlakte.

2de Verdieping:
Op deze verdieping heeft u toegang tot het technische gedeelte van de molen en de buitenruimte naar de wieken van de molen.

Bijzonderheden:
Het geheel is aangemerkt als Rijksmonument. De bestemming is thans horeca maar de gemeente is bereid de bestemming te wijzigen naar wonen. Er is een erfdienstbaarheid van recht van overpad van toepassing naar het achter het parkeerterrein gelegen woonhuis. Verder is er nog een kleine subsidiepot voor de instandhouding van de molen. De molen dient daarvoor wel minimaal 25 dagen per jaar in gebruik te zijn.

Enige geschiedenis van Geervliet:
De oudste vermelding van Geervliet dateert van 1179, naar de aldaar gevestigde tol op de Bernisse. In 1381 werd er stadsrecht verleend aan Geervliet door Sweder van Abcoude. In de middeleeuwen was Geervliet beschermd door stadsmuren, maar later werd het grotendeels verwoest door een brand. Het oude centrum is echter nog steeds bewaard gebleven.

Afmetingen:
Begane grond : 163 m²
1ste Verdieping : 43 m²
2de verdieping : dient onderzocht te worden thans is uitgegaan van 15 m²

Kadastrale gegevens:
Gemeente : Geervliet
Sectie : B
Nummer : 1381
Grootte : 1.130 m²

Bouwjaar : 1851
Inhoud : ca. 900 m3
Gebruiksoppervlakte wonen : 206 m2
Overige inpandige ruimte : 15 m2
Gebouw gebonden buitenruimte : 40 m2
Externe bergruimte : 0 m2

Oplevering in overleg.

Gebruiksoppervlakte woningen:
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Rechtsgeldige koopovereenkomst pas ná ondertekening:
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’.

Van der Panne woning- & bedrijfsmakelaardij is de makelaar van de verkoper. Neem uw eigen NVM-makelaar mee, voor goed advies bij de aankoop van uw nieuwe woning!
Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 465.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning herenhuis Type woning vrijstaande woning Kwaliteit woning Normaal Subtype woning Niet-repeterend permanent Kenmerken wind/watermolen Bouwjaar 1851 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan water, aan drukke weg, aan rustige weg, in centrum, vrij uitzicht en landelijk gelegen Indeling Woonoppervlakte 206 m² Perceeloppervlakte 1130 m² Overige inpandige ruimte 15 m² Inhoud 900 m³ Aantal kamers 2 Aantal slaapkamers 1 Aantal woonlagen 2 woonlagen Dakterras Ja Energie Warmwater C.V.-Ketel Verwarming C.V.-Ketel C.V.-Ketel Gas Combiketel, Eigendom Buitenruimte Tuin Tuin rondom Hoofdtuin Tuin rondom Achterom Ja Kwaliteit tuin verzorgd Parkeergelegenheid Garage Geen garage Parkeerfaciliteiten Openbaar parkeren Dak Soort dak schilddak Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Monumentaal pand, Monument, Beschermd stads- of dorpsgezicht Onderhoud binnen Redelijk tot goed Onderhoud buiten Redelijk tot goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen Mechanische ventilatie, Windmolen Kadastrale gegevens Gemeente Geervliet Sectie B Perceelnummer 1381 Oppervlakte 1130 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

Video's

Plattegronden

Spuikade 1 in Geervliet 3211 BG Spuikade 1 in Geervliet 3211 BG

3D Plattegrond

360° Foto's

Media toegevoegd door vrienden

Vrienden, familie en kenissen van de eigenaar hebben media gedeeld. Foto's en/of videos van (hun ervaringen met) de woning.

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.