Mijn favorieten

Wederom een geslaagd open huis

Ook dit keer kan ons kantoor weer terugkijken op een geslaagde open huizen dag. Met een totaal van 27 waren er in deze “najaarseditie” 3 deelnemende huiseigenaren meer dan het open huis van april dit jaar. De deelnemende woningen hebben in totaal 115 bezoekers mogen verwelkomen, een gemiddelde van 4,26 per woning. Dit is iets minder dan het landelijk gemiddelde, landelijk waren er 18.000 deelnemende woningen die in totaal circa 85.000 bezoekers opleverden (een gemiddelde van 4,72). Wat wel opvalt is dat dit beduidend minder is dan het open huis eerder dit jaar, de 24 huizen die toen meededen hadden in totaal 195 bezoekers wat neerkomt op gemiddeld 8,12 bezoekers per woning. Toen waren er woningen die meer dan 20 bezoekers trokken. Het populairste huis van deze editie trok “slechts” 13 bezoekers.

Tijdens de bezoeken die wij zelf deden bij deelnemende woningen was het heel leuk om te zien hoe verkopers het open huis hadden verzorgd. De traditionele appeltaart werd weer gespot, koffiegeuren kwamen ons tegemoet, VR brillen lagen op tafel en de beachflags waren weer goed te zien in de regio. Onze dank hiervoor! Ook fijn dat de formulieren allemaal snel werden aangeleverd zodat wij de bezoekers snel konden nabellen.

Mede veroorzaakt door de landelijke campagnes van de NVM, de verspreiding van ons Woonmagazine, de aandacht op funda en op social media waren er een hoop aspirant-kopers op de been. Er zijn als vanouds weer mensen die dezelfde dag al gereageerd hebben en er zijn zoals ieder jaar biedingen gedaan en huizen verkocht. Ook zijn er zoals altijd in de week voorafgaand aan het Open Huis onderhandelingen gestart en afgerond. Voor ons reden om dit initiatief te blijven omarmen. De discussie die steevast oplaait voorafgaand aan een open huis om het als makelaar niet meer te organiseren snappen wij dan ook niet. Afgelopen open huis bewijst dit maar weer eens.

Het bovenstaande geeft aan dat het Open Huis nagenoeg aansluit bij het landelijk beeld. Een positief signaal. Op dit moment zijn alle bezoekers geïnventariseerd, geregistreerd en hebben we bijna iedereen te pakken gekregen. In het begin van komende week gaan we hier nog mee aan de slag en zullen we onze opdrachtgevers benaderen om te evalueren. Als het open huis niet heeft opgebracht wat we graag wilden zullen we, indien gewenst, een afspraak met de bewuste verkoper maken om de koppen bij elkaar te steken. Uiteraard kunnen zij de laatste stand van zaken volgen in ons Makelaars Volg Systeem.

De NVM Open Huizen Dag wordt twee keer per jaar georganiseerd. De volgende NVM Open Huizen Dag vindt plaats op zaterdag 7 april 2018.
 
Wij willen de deelnemers in ieder geval van harte bedanken voor het mogelijk maken van dit initiatief.
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring