Het Groene Noorden

Nieuwerkerk a/d IJssel
  • Aantal woningen1

Omschrijving

HET GROENE NOORDEN, ENERGIEZUINIGE NIEUWBOUW WONINGEN IN NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL

Esse Zoom is een wijk met waterrijke overgangen naar open landschap en groene ruimtes om elkaar te ontmoeten. De wijk wordt ingedeeld in kleine woonbuurten, die ieder een eigen sfeer en karakter hebben. In Esse Zoom woon je rustig en omgeven door groen, maar ook in de buurt van de bedrijvigheid. Door de directe aansluiting op de uitvalsweg zit je al in een paar minuten in het centrum van Nieuwerkerk. Een ideale locatie om lekker thuis te komen na een drukke werkdag.

Het Groene Noorden is een groene buurt aan de noordrand van Esse Zoom en is de vijfde fase van deze nieuwbouwwijk. Het Groene Noorden bestaat uit 21 Rijwoningen, 6 Twee-onder-één kapwoningen, 4 Brede Rijwoningen en 6 Vrijstaande woningen. Zo is hier voor iedereen een woning te vinden die aansluit bij je wensen en behoeften. Omdat alleen bestemmingsverkeer de woonbuurt Het Groene Noorden oprijdt, is het een rustige en autoluwe buurt. Voor kinderen is het daarom een veilige speelomgeving. Parkeren kan deels op eigen terrein en daarnaast in parkeervakken aan de straatkant.

Alle woningen worden gerealiseerd met een Energie Prestatie Coëfficiënt van 0,0. Kort gezegd betekend dit een hoog duurzaamheidsniveau, geen gasaansluiting en lage energielasten voor de toekomstige bewoners. Zo worden de woningen bijvoorbeeld voorzien van een warmtepomp, vloerverwarming, driedubbele beglazing en wordt de gebouwschil hoogwaardig geïsoleerd.

Het Groene Noorden staat dus niet alleen voor woningen in een groenrijke omgeving, maar ook voor duurzaamheid!

De omgeving van Nieuwerkerk aan den IJssel is groen, de ruimte onmetelijk en toch ligt de smaakvolle en splinternieuwe wijk Esse Zoom zeer centraal in de Randstad. Esse Zoom bestaat straks uit ongeveer 550
nieuwbouwwoningen, waarvan de eerste fasen al aan de nieuwe bewoners zijn opgeleverd. Het gebied is omringd
door het polderlandschap, er is genoeg ruimte en daarmee heb je alle mogelijkheden om je woonwensen te vervullen.
Esse Zoom wordt geen massale nieuwbouwwijk, maar wordt ingedeeld in intieme en gezellige woonbuurten, die ieder een eigen sfeer en karakter hebben. De kleine woonbuurten worden met een grote verscheidenheid aan woningtypen
ingericht, waardoor er voor iedereen een passende woning te vinden is. Stuk voor stuk zijn deze woningen fraai afgewerkt met mooie details, wat de buurt een gezellige uitstraling geeft. Wat iedere wijk met elkaar gemeen heeft, is dat zij kindvriendelijk én autoluw zijn. Dit zorgt ervoor dat je rustig en omgeven door groen woont, terwijl je de dynamiek van de stad gemakkelijk kunt opzoeken.

Vanuit Esse Zoom ben je in een mum van tijd op de snelwegen naar rest van de Randstad. Daarmee ligt het centrum van Rotterdam om de hoek (15 minuten met de auto), maar zijn ook steden als Gouda en Zoetermeer altijd binnen handbereik. Een ideale locatie om in alle rust thuis te komen na een drukke werkdag. Ook op de fiets kun je alle kanten op. Even een boodschap in het dorp, naar de middelbare school in Capelle of een fietstochtje naar Krimpen aan de Lek. Gebruik de weekenden ook om heerlijk door de polder naar een van de vele natuurgebieden in de directe omgeving te fietsen. De bereikbaarheid en het gevoel toch buiten te leven, maakt Esse Zoom de ideale plek om te wonen.

Hoewel Nieuwerkerk dichtbij de snelwegen naar de grote steden ligt, heeft het dorp de nieuwe bewoners van Esse
Zoom veel te bieden. Voor de dagelijkse boodschappen rijd of fiets je naar een van de winkelcentra en ook je favoriete
sportclub is op fietsafstand te bereiken. Even ontspannen kun je ook in Nieuwerkerk: er zijn er verschillende gezellige restaurantjes en brasserieën om een hapje of een drankje te nuttigen. En is ook het polderlandschap in de directe omgeving uitermate geschikt om te wandelen en te fietsen.

Esse Zoom is opgesplitst in verschillende kleine woonbuurten. In de kaart hieronder zie je hiervan de
onderverdeling. Waar de ene woonbuurt grenst aan het water, is de andere gelegen aan een groenstrook te midden
van de wijk. Ieder woonbuurtje heeft daarmee zo z’n eigen charme. De woningen in deze brochure liggen in het deel
dat we Het Groene Noorden hebben genoemd. De buurt vormt een mooi contrast met het buitenleven in de polder.
Je waant je in dit gezellige deel van Esse Zoom in een prachtig park en bent omringd door groen, kleine waters
en bomen. Het Groene Noorden wordt daarmee een bijzonder stukje Esse Zoom met een eigen karakter en een
onderscheidende tijdloze bouwstijl in de beschutting van een rijke, groene omgeving.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Status Verkocht
Adres 2911 Nieuwerkerk a/d IJssel
Aantal woningen 1
BEFRAMED_2931_website
Interesse in dit project?

Esmille helpt u graag

Woningen

Bouwnr. Kavels Bouwtype Type Adres Woonoppervlak Kaveloppervlak Slaapkamers Prijs Status
29 0 Vrijstaande woningen Woonhuis Bouwnummer ong 177 m2 433 m2 0 € 699.000,- v.o.n. Verkocht

Ligging

fundawonen-logo
logo
image004
TMI_logo_2018_RGB_jpg
VGC_keurmerk_nw_zwart-grijs
nwwi
logo_NVM_business_staand_CMYK
keyboard_arrow_up