Van der Panne woning- & bedrijfsmakelaardij
Van der Panne woning- & bedrijfsmakelaardij
03

Wat is NVM online bieden en hoe werkt het?

04 januari 2022

Na twee eerdere verkopen met een appartement in Schollevaar en in Oosterflank organiseerde ons kantoor op de laatste dag een online biedingsprocedure bij een twee onder een kapper in Esse Laag.

Inschrijvingen. "Voor wanneer moet ons bod binnen zijn?" We horen het bij iedere bezichtiging. En we horen ook de frustratie. We merken dat onze klanten behoefte hebben aan vernieuwing. "Wat moet ik dan bieden?"

Vernieuwen. Dat is ons vanaf de start van ons kantoor op het lijf geschreven. Een transparant online dossier voor onze opdrachtgevers waarbij elk telefoontje, e-mailbericht of bieding in is te zien. Of nog ludieker: in de crisisjaren verkochten we een appartement via elkedaggoedkoper.nl. Gelukkig zijn deze jaren voorbij en is er nu NVM Online Bieden. Ons kantoor heeft in een eerder stadium dit al toegepast bij een tweetal appartementen in Oosterflank en Capelle Schollevaar en de resultaten waren goed.

In december 2021 startten we met de verkoop van de Burg van Heugtenlaan 78 in Nieuwerkerk aan den IJssel. Een populair huis, veel bezichtigingen en geïnteresseerden. Ook veel kijkers die bij soortgelijke woningen naast het net visten omdat hun gesloten inschrijving net € 1.000,- of € 2.000,- te laag was. Met de frustratie die daarbij kwam kijken. In overleg met de eigenaar hebben we dan ook besloten om dit gehele systeem transparant te maken!

Na kijkrondes was er de mogelijkheid om op oudjaarsdag tussen 09.00 en 13.00 uur op het huis te bieden. Dit kon overigens pas nadat je door ons kantoor toegelaten werd, broers/zussen/neven en nichten die "wel even mee zullen bieden" zijn daardoor uitgesloten. Wij lieten uitsluitend mensen toe die het huis ook daadwerkelijk bezichtigd hadden.

Zoals eerdere keren merkten we dat er eigenlijk pas het laatste half uur diverse biedingen werden gedaan. En na een bod werd de biedingsronde 2 minuten verlengd, zoals je dit misschien ook bij Vakantieveilingen kent. Dit voorkomt dat iemand om 12.59 uur en 50 seconden nog een bod doet.

Nadat het laatste bod was uitgebracht is er direct contact geweest met de eigenaar die het hele proces (samen met familie) op de voet heeft gevolgd en uitermate tevreden was over de gang van zaken. Transparant naar iedereen toe en een dito opbrengst. Uiteraard heeft ons kantoor ook nog even contact opgenomen met de bieders die het net niet geworden zijn. Ook zij waren enthousiast over de manier van werken en de vergroting van kansen.

Het tegengeluid wat we horen is dat Online Bieden de excessen eruit haalt. Maar wanneer we goed kijken naar behaalde resultaten en de ervaringen van deelnemende collega's zijn we ervan overtuigd dat er steeds hogere opbrengsten worden gerealiseerd. Er zijn genoeg kopers in de markt en ze hebben allemaal een maximum bod in gedachten. Dit kan overigens ook initieel worden ingesteld met een zgn. auto-bod. Dan worden biedingen door anderen altijd automatisch verhoogd tot uw maximum. Bij dit transparante systeem, wat naadloos aansluit bij de transparante werkwijze die wij toch al jaren nastreven, van Online Bieden kun je zien wat er gebeurt en altijd als koper zelf nog beslissen of je wat hoger wilt gaan. Het alternatief is een blinde ‘gok’, waarvan je geen idee hebt of je in de buurt zit...

Wilt u meer weten over NVM Online Bieden en vraagt u zich af of dit ook voor uw woning interessant is? Neem vrijblijvend contact met ons op via onderstaande contactbutton.

fundawonen-logo
logo
image004
TMI_logo_2018_RGB_jpg
VGC_keurmerk_nw_zwart-grijs
nwwi
logo_NVM_business_staand_CMYK
keyboard_arrow_up