Van der Panne woning- & bedrijfsmakelaardij
Van der Panne woning- & bedrijfsmakelaardij
Knipsel

Advertentieplicht energielabel per 1 januari 2022

30 december 2021

Mogelijk hoge boetes voor u als verkoper! Huiseigenaren zijn verplicht bij oplevering, verkoop of verhuur van de woning een geldig energielabel te registeren. Per 1 januari 2022 handhaaft de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) ook op de advertentieverplichting wanneer er nog geen geldig energielabel is afgegeven voor de woning. Dat kan verkopers die daar niet aan voldoen een forse boete opleveren.

Wanneer huiseigenaren een advertentie (laten) plaatsen waarin ze hun woning te koop of te huur aanbieden, moet vanaf het nieuwe jaar in die advertentie gemeld worden wat het energielabel van dat object is. Wij informeren onze nieuwe opdrachtgevers hier uiteraard over.

Aanmelden met definitief label
Het is dus belangrijk dat u, indien u uw woning wilt gaan verkopen, een definitief energielabel aanvraagt. In ieder geval vóórdat de woning op funda geplaatst wordt. Daarmee voorkomt u dat u aangeschreven of beboet wordt door de ILT. Per 1 januari kunnen deze boetes voor natuurlijke personen oplopen tot 435 euro, per woning zonder energielabel. Bent u een bedrijf? Dan bedraagt de boete 870 euro.

Vooralsnog blijft het mogelijk om ook woningen zonder definitief energielabel aan te melden op funda. Maar let op: doordat zoekers kunnen filteren op definitieve labels krijgen ze soms geen objecten te zien met een voorlopig label. Zo loopt u potentieel een grote groep zoekers voor uw woning mis. Nog meer reden om een definitief label te laten regelen dus.

fundawonen-logo
logo
image004
TMI_logo_2018_RGB_jpg
VGC_keurmerk_nw_zwart-grijs
nwwi
logo_NVM_business_staand_CMYK
keyboard_arrow_up