Van der Panne woning- & bedrijfsmakelaardij
Van der Panne woning- & bedrijfsmakelaardij
27

Cijfers tweede kwartaal 2019 |De woningmarkt in Nesselande

12 augustus 2019

Als kenner van de lokale markt vergelijkt ons kantoor ieder kwartaal de landelijke cijfers van de NVM met de cijfers van onze regio. Hoe doet onze regio het ten opzichte van heel Nederland. Welk type woning is in trek. Hoe is de prijsontwikkeling en wat is de gemiddelde verkooptijd. Allemaal gegevens die wij gebruiken op een goed onderbouwd advies te kunnen geven.

Eigenlijk sinds de bouw van Nesselande is ons kantoor in deze omgeving zeer actief. De eerste woningen welke na de oplevering verkocht werden hebben wij mogen begeleiden. Als je dagelijks met een woningmarkt bezig bent is het belangrijk om op de hoogte te zijn van doorlooptijden, transactieprijzen en het verschil tussen vraagprijs en uiteindelijke koopsom. In dit artikel leest u dan ook het laatste nieuws over hoe Nesselande het in het tweede kwartaal van 2019 gedaan heeft.

In Nesselande zijn er in Q2 | 2019 in totaal 44 woningen verkocht (via een makelaar), dat zijn 16 woningen minder dan bijvoorbeeld in heel Nieuwerkerk aan den IJssel verkocht werden. Ook in Nesselande is de tussenwoning de woning die het meest over de toonbank gaat.

Cijfers tweede kwartaal 2019 aantallen

Gemiddeld werd in Nesselande € 448.642,- betaald voor en woning. Dat is 4,8 % meer dan in het tweede kwartaal van 2018 werd betaald. Een flinke koopsom en voor een starter niet te betalen. We kunnen dan ook met recht zeggen dat Nesselande een dure wijk is om in te wonen. Voor een gemiddelde twee onder een kapwoning betaal je dan ook maar liefst € 607.500,-. De appartementen zijn het meest in prijs gestegen, een gemiddeld appartement kost in Nesselande € 345.000,- en dit is maar liefst 16 % meer dan een jaar daarvoor.

Cijfers tweede kwartaal 2019 transactieprijs

Er is nog steeds meer vraag in Nesselande maar door de hoge prijzen duurt het langer om een woning te verkopen, gemiddeld duurt het 66 dagen voordat een verkocht sticker op een bord geplakt mag worden. Dat is een stijging van 2,7 % t.o.v. een jaar eerder. Het snelste worden de tussenwoningen verkocht, namelijk binnen 24 dagen.

Cijfers tweede kwartaal 2019 looptijd

Van de 44 verkochte woningen werden er diverse woningen boven de vraagprijs verkocht. Gemiddeld zit er -0,9 % tussen de vraagprijs en de uiteindelijke koopsom. Dit is heel erg weinig.

Cijfers tweede kwartaal 2019 verschil vrgpr koopsom

Wilt u graag meer weten? Neem contact op met ons kantoor en we helpen u graag verder.

fundawonen-logo
logo
image004
TMI_logo_2018_RGB_jpg
VGC_keurmerk_nw_zwart-grijs
nwwi
logo_NVM_business_staand_CMYK
keyboard_arrow_up