Van der Panne woning- & bedrijfsmakelaardij
Van der Panne woning- & bedrijfsmakelaardij
thuis-werken-thuiswerken

De huizenmarkt tijdens de Corona-crisis

20 maart 2020

Het gaat over niets anders meer. Corona. Hoe is deze week gegaan bij ons makelaarskantoor?

Het was zondag 15 maart 2020. De gehele dag door waren er extra nieuwsuitzendingen over de Corona crisis. Hans en ik hebben elkaar die dag wel 5 keer aan de telefoon gehad. Hoe gaan we hiermee om? Welke maatregelen dienen we te nemen? Kunnen we open blijven? Gelukkig hadden we al snel een eenduidig plan getrokken over hoe we dit op zouden pakken.

Open huizen
Het was een hele bijzondere week. Zo waren er uitgerekend op maandag twee Open huizen georganiseerd bij huizen die erg ik trek waren. Uiteraard waren we er al snel over uit dat Open huizen op dit moment niet kunnen. Gelukkig hadden de meeste mensen zich aangemeld en hebben we deze mensen kunnen registreren zodat we een ieder in tijdblokken konden indelen. Zonder door ons verstrekte handschoenen gaven (en geven) we geen toegang tot de woning. Een ieder respecteerde dit uiteraard en zo had toch iedereen de gelegenheid om de woning te bezichtigen met succesvolle verkopen tot gevolg. Iedereen tevreden.

Afstand
Naast de handschoenen die door ons verplicht zijn bij bezichtigingen houden we uiteraard gepaste afstand, dit valt in sommige huizen uiteraard niet mee. Het is deze week dan ook voorgekomen dat er eerst beneden gezellig gepraat kon worden over het huis en dat ik de rest van de bezichtiging vanuit het trapgat deed terwijl de ge├»nteresseerden de verdiepingen bekeken. Het is even improviseren maar het is ons inziens op dit moment wel d├ę manier om toch een kwalitatief goede bezichtiging te doen. Dit leverde uiteraard komische momenten op.

Afzeggingen
Uiteraard zijn er deze week een aantal mensen geweest die een bezichtiging hebben afgezegd, enerzijds vanwege het "even pas op de plaats" maar ook praktische redenen als "ik zit met drie kinderen thuis". Met die laatste partijen hebben we gewoon nieuwe afspraken kunnen inplannen voor volgende week. De agenda zat afgelopen week echt goed vol, en als ik naar volgende week kijk is dit niet anders.

Beslissingen
Deze week hebben we maar liefst zes woningen verkocht. Er is dus voldoende vertrouwen in de markt om tot de aankoop van een woning over te gaan. Op dit moment lopen er bij twee woningen ook onderhandelingen en morgen staan er ook een aantal bezichtigingen. We zijn dan ook erg blij dat dit gewoon doorgaat. Ondertekeningen hebben we deze week via Docusign gedaan, dit werkt echt super. Ook hebben er een aantal videogesprekken plaats gevonden wat ook erg op prijs werd gesteld.

Nieuw aanbod
Wanneer er woningen verkocht worden moeten er ook nieuwe woningen op de markt komen. Maar liefst 6 woningen kwamen deze week op zowel onze website als funda. Volgende week gaan we ook met 6 woningen de verkoop starten. Dus hou onze website in de gaten.

Kortom, een gedenkwaardige week die we heel tevreden kunnen afsluiten. We hebben nog even via Whatsapp een videocall gedaan met ons team, volgende week gaan we er weer voor! Ons team staat ook in deze crisis tijd voor u klaar!

fundawonen-logo
logo
image004
TMI_logo_2018_RGB_jpg
VGC_keurmerk_nw_zwart-grijs
nwwi
logo_NVM_business_staand_CMYK
keyboard_arrow_up