Van der Panne woning- & bedrijfsmakelaardij
Van der Panne woning- & bedrijfsmakelaardij
Gouwe30NieuwerkerkaandenIJssel37

Diverse redenen om mee te doen aan de NVM Open Huizen Dag

05 september 2023

Normaliter organiseert de NVM twee keer per jaar de NVM Open Huizen Dag. Doel van de NVM Open Huizen Dag is laagdrempelig en uitnodigend een huis te kunnen bezichtigen. Wij leggen u graag uit waarom wij adviseren mee te doen

In de laatste editie deden ruim 13.500 woningeigenaren mee. Bijna 2 op de 5 woningen die op 1 april 2023 te koop stond, was te bezichtigen tijdens de NVM Open Huizen Dag. Waarom zou je als verkopend huiseigenaar meedoen?

  1. Door de NVM wordt voor deze dag multimediaal aandacht gevraagd. Er lopen dus potentiële woningzoekenden rond in je woonplaats, wijk of straat. Bovendien wordt je huis extra gepromoot op funda, terwijl funda rond deze dagen twee keer zoveel bezoek heeft dan normaal.
  2. 29% van de woningen die heeft deelgenomen aan de NVM Open Huizen Dag van het voorjaar 2023 is vier weken later verkocht. Van de woningen die niet hebben deelgenomen is in dezelfde periode 28% verkocht.
  3. Met deelname aan de NVM Open Huizen Dag laat je aan kopers duidelijk zien hoe serieus je bent om de woning daadwerkelijk te willen verkopen.
  4. Spring eruit ten opzichte van de concurrent.
  5. Door de bezichtigingen op één dag te laten plaatsvinden, voorkom je dat je meerdere keren je woning op orde moet brengen.
  6. Je kunt na afloop zien hoe je woning in de markt ligt. Aan de hand van de bezichtigingen en reacties kun je je woningpresentatie aanpassen of een andere verkooptactiek met je NVM-makelaar bespreken.

De NVM Open Huizen Dag werkt in de weken ervoor als aanjager. Als men al een huis op het oog heeft, wil men natuurlijk niet concurreren met kopers die tijdens de NVM Open Huizen Dag verliefd worden op een woning. Afgelopen voorjaar was 1 op de 50 deelnemende woningen voorafgaand aan de NVM Open Huizen Dag al verkocht.

fundawonen-logo
logo
image004
TMI_logo_2018_RGB_jpg
VGC_keurmerk_nw_zwart-grijs
nwwi
logo_NVM_business_staand_CMYK
keyboard_arrow_up