Van der Panne woning- & bedrijfsmakelaardij
Van der Panne woning- & bedrijfsmakelaardij
911ohdmarjolijn

Druk bezocht Open huis

09 oktober 2019

De landelijke NVM Open huizen dag is goed bezocht

Ruim 68.000 mensen hebben afgelopen zaterdga de NVM Open Huizen Dag benut in hun zoektocht naar een nieuwe woning. Zo’n 11.700 huizenbezitters deden vandaag mee en openden hun voordeur voor potentiele nieuwe kopers. De NVM Open Huizen Dag is daarmee onverminderd een succes. Ons kantoor deed hier zoals iedere editie weer actief aan mee met 17 deelnemende woningen en in totaal 93 bezoekers, een gemiddelde van 5,5 per woning. Echte uitschieters waren er uiteraard ook weer, het hoogste aantal bezoekers per woning bleef dit open huis steken op maar liefst 19.

Tijdens de bezoeken die wij zelf deden bij deelnemende woningen was het heel leuk om te zien hoe verkopers het open huis hadden verzorgd. De traditionele appeltaart werd weer gespot, koffiegeuren kwamen ons tegemoet en de beachflags waren weer goed te zien in de regio. Onze dank hiervoor! Ook fijn dat de bezoekerslijsten allemaal snel werden aangeleverd zodat we deze week direct aan de slag konden met nabellen.

Mede veroorzaakt door de landelijke campagnes van de NVM, de verspreiding van ons Woonmagazine en de aandacht op funda en op social media waren er een hoop aspirant-kopers op de been. Er zijn als vanouds weer mensen die dezelfde dag al gereageerd hebben en er zijn mensen die een tweede bezichtiging hebben ingepland n.a.v. het bezoek aan het open huis. Ook zijn er zoals altijd in de week voorafgaand aan het Open Huis onderhandelingen gestart en afgerond. Voor ons reden om dit initiatief te blijven omarmen. De discussie die steevast oplaait voorafgaand aan een open huis om het als makelaar niet meer te organiseren snappen wij dan ook niet. Afgelopen open huis bewijst dit maar weer eens.

Tussen 11 en 15 uur konden de bezoekers bij de woningen terecht, alwaar ze door de huidige bewoners werden rondgeleid. Onno Hoes, voorzitter NVM: “De bezoekers zijn op zoek naar een nieuw thuis. Het kopen van een woning is een van de grootste financiële beslissingen in iemands leven. Het is logisch dat mensen zich daarom goed oriënteren alvorens ze gaan bieden op dat nieuwe huis. Naast het vele zoeken online, is de NVM Open Huizen Dag een belangrijk moment in die zoektocht.”

Tijdens de NVM Open Huizen Dag wordt het huis goed bekeken door de mogelijke kopers. “Zij willen ook ervaren hoe het licht valt in de woonkamer en voelen hoe ruim de kamers zijn. En natuurlijk praten ze met de huidige bewoners over hoe het wonen daar is. Daarnaast lopen ze ook vaak een rondje door de straat of de wijk. Dit alles maakt dat de NVM Open Huizen Dag elke keer weer een dag is die enorm gewaardeerd wordt door kopers én door verkopers. Kort ná deze dag zie je doorgaans ook een piek in de verkopen.”

Volgens Hoes is het nog altijd een goed moment om een eigen huis te kopen. “De rente is al laag en wordt mogelijk nóg lager. Dat betekent dat je gunstig een nieuw huis kunt financieren. Dan kan je dus de volgende stap in jouw wooncarrière zetten óf een vergelijkbare woning als de huidige kopen tegen lagere woonlasten.”

Donderdag 10 oktober 2019 presenteren NVM-voorzitter Onno Hoes en voorzitter Vakgroep Wonen Gaby Balkema de woningmarktcijfers van het derde kwartaal 2019.

fundawonen-logo
logo
image004
TMI_logo_2018_RGB_jpg
VGC_keurmerk_nw_zwart-grijs
nwwi
logo_NVM_business_staand_CMYK
keyboard_arrow_up