Van der Panne woning- & bedrijfsmakelaardij
Van der Panne woning- & bedrijfsmakelaardij
pexels-karolina-grabowska-5882705

Tips voor het bezichtigen van uw droomhuis

12 januari 2021

Binnenkort uw droomhuis bezichtigen? Dan kunt u wellicht wel wat tips gebruiken. In dit artikel leest u de tips van onze makelaars!

Een goede voorbereiding is het halve werk. Tegenwoordig is het kopen/huren van een woning steeds lastiger. Een bezichtiging kan best een beetje spannend zijn, want waar moet u nou op letten en welke vragen stelt u? Onze makelaars hebben een aantal tips voor u waar u zeker wat aan zult hebben!

Tip 1: Weet goed wat u zoekt
Voordat u een huis gaat bezichtigen is het handig om u goed in te lezen, zo weet u precies wat u kunt verwachten. Voldoen de specificaties aan uw wensen? Als u goed voorbereid bent is de kans groot dat u geïnteresseerd overkomt bij de bezichtiging en meer te weten komt over het huis. Bent u nog aan het oriënteren? Ook geen probleem, maar bedenk van tevoren voor uzelf waar uw droomhuis aan moet voldoen. Wees hierbij natuurlijk ook realistisch, het moet wel binnen uw financiële plaatje passen.

Tip 2: Weet hoe u er financieel voorstaat
Kunt u met uw financiële situatie het huis dat u heeft gezien kopen/huren, of heeft u eigenlijk nog geen idee? Bij het kopen van een huis is het verstandig om voorafgaand inzichtelijk te hebben wat financieel mogelijk is. Dit kunt u doen bij een hypotheekadviseur. Wij werken graag samen met Koudijs hypotheken en pensioenen, bekijk hier de website.

Tip 3: Bereid de bezichtiging voor
In deze tijd krijgt u regelmatig maar één keer de kans om het huis te bezichtigen voor u eventueel een bod doet. Dit heeft ermee te maken dat het vaak voorkomt dat kijkers direct na de bezichtiging een goed bod doen, waardoor er geen tweede bezichtigingen gepland worden. Huizen worden snel verkocht, zorg ervoor dat u tijdens de eerste bezichtiging alle informatie heeft gekregen die u graag had willen krijgen. Indien het mogelijk is, adviseren wij om overdag te bezichtigen. Bij daglicht krijgt u een goede en eerlijke indruk van de woning. Eventuele scheurtjes of schimmel ziet u in de avond bijvoorbeeld minder goed.

Een ander belangrijk punt is de buurt waar u komt te wonen. Om erachter te komen of u zich hier fijn kunt voelen, raden wij altijd aan om van tevoren een rondje te lopen. U krijgt hierdoor al snel een eerste indruk van de buurt.

Tip 4: Tijdens de bezichtiging
Na een goede voorbereiding bent u klaar voor de bezichtiging. Kijk tijdens de bezichtiging goed rond. Natuurlijk loopt u samen met de verkoopmakelaar door het huis, maar kijk zelf ook rond en maak eventueel foto’s zodat u daarna nog even op uw gemak kunt kijken. Door uw enthousiasme kunt u soms dingen over het hoofd zien. Let tijdens de bezichtiging goed op, ga bijvoorbeeld na hoe oud de cv-ketel is en wat de staat is van de keukenapparatuur.

Ziet u zichzelf al helemaal in het huis wonen? Bedenk dan ook goed wat er mogelijk is met de ruimte die u heeft. Sluit dit aan bij uw wensen en kunnen eventuele meubels meeverhuizen?

De laatste tip die we u mee willen geven is: stel veel vragen. Hiermee toont u aan dat u goed voorbereid bent én laat u zien dat u geïnteresseerd bent. Onze makelaars gaven aan dat dit altijd een pluspunt is!

Wilt u hulp bij het aankopen van uw droomhuis? Bekijk dan ook eens de mogelijkheden voor een aankoopmakelaar. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer tips en/of informatie over een aankoopmakelaar.

fundawonen-logo
logo
image004
TMI_logo_2018_RGB_jpg
VGC_keurmerk_nw_zwart-grijs
nwwi
logo_NVM_business_staand_CMYK
keyboard_arrow_up