Van der Panne woning- & bedrijfsmakelaardij
Van der Panne woning- & bedrijfsmakelaardij
pexels-pixabay-532192

Tips voor het verduurzamen van uw woning

04 maart 2021

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Ook in woningen worden steeds meer verbeteringen omtrent duurzaamheid uitgevoerd. In dit artikel geven wij u een aantal tips om uw woning duurzamer te maken.

Helft van de Nederlanders heeft woning verduurzaamd

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Ook in woningen worden steeds meer verbeteringen omtrent duurzaamheid uitgevoerd. Afgelopen jaar heeft 51% van de Nederlanders duurzame aanpassingen aan de woning gedaan of laten uitvoeren. Dit komt neer op ruim vier miljoen huishoudens.

Tips voor het verduurzamen van uw woning

De helft van de Nederlanders heeft in 2020 duurzame aanpassingen gedaan aan de woning. Per woning komt dit neer op ongeveer vier aanpassingen. Een gemakkelijke manier voor het verduurzamen van uw huis is bijv. de verlichting aanpassen. Met ruim drie miljoen huishoudens die de verlichting hebben aangepast, is dit de meest voorkomende verduurzaming in Nederland. Andere manieren om te verduurzamen zijn:

1. Het isoleren van muren. Via de muren wordt de meeste warmte verloren, vooral in de leefruimtes zoals de keuken en woonkamer is muurisolatie belangrijk.

2. Isoleer uw vloeren en dak. Vloerisolatie kan helpen om optrekkende kou te verminderen. Met dakisolatie voorkomt u dat er in de zomer teveel warmte binnenkomt en in de winter teveel warmte verdwijnt.

3. Controleer de ramen en deuren. Het komt vaak voor dat er bij ramen en deuren onnodig energieverlies is. Door middel van een tochtstrip kunt u dit energieverlies bij deuren al beperken.

4. Goede ventilatie. Voor gezonde leefomstandigheden is goede ventilatie essentieel. U kunt kiezen voor mechanische ventilatie met warmteterugwinning zodat u weinig energie verliest en toch kunt genieten van frisse lucht in huis.

Meer wooncomfort gaat samen met verduurzaming

De motivatie om een woning te verduurzamen kwam bij 27% van de mensen doordat zij comfortabeler wilden wonen. Tevens spelen financiƫle motieven ook een grote rol bij verduurzaming. Onder andere het verlagen van de energierekening en een goede investering was bij mensen doorslaggevend.

Heeft u vragen over het verduurzamen van uw woning?

fundawonen-logo
logo
image004
TMI_logo_2018_RGB_jpg
VGC_keurmerk_nw_zwart-grijs
nwwi
logo_NVM_business_staand_CMYK
keyboard_arrow_up